Ilidza

Socijalno ugroženi s područja općine Ilidža će dobiti ramazanske poklon-bonove

Dvije stotine korisnika iz socijalno ugroženih kategorija sa područja općine Ilidža će dobiti ramazanske poklon kupone za kupovinu osnovnih životnih namirnica koji su donacija humanitarne organizacije Lige muslimanskog svijeta u Bosni i Hercegovini.

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur i direktor Ureda Lige muslimanskog svijeta u BiH Abdullah bin Rahmatullah Quari potpisali su Memorandum o saradnji i uručili određeni broj poklon kupona korisnicima dok će se ostatak dijeliti putem mjesnih zajednica.

 

“Želim izraziti zahvalnost Uredu lige muslimanskog svijeta na donaciji i pomoći socijalno ugroženoj kategoriji stanovništva. Nadam se da ćemo osim humanitarne saradnje, u budućnosti realizirati i projekte iz oblasti kulture i sporta, a sve u interesu jačanja dobrih odnosa naše države i Saudijske Arabije”, dodao je načelnik Muzur.

Direktor Quari se zahvalio načelniku Muzuru, čestitao mu na osvojenom madatu i poželio puno sreće u budućem radu.

“Sigurni smo da ćemo imati izuzetnu saradnju sa Općinom Ilidža i u budućnost i da ćemo zajedno pomagati građanima”, rekao je Quari.

Inače, Liga muslimanskog svijeta je islamska svjetska narodna organizacija sa sjedištem u Mekki, osnovana 1962. godine. Pomoć socijalno ugroženim kategorijama u Bosni i Hercegovini realizuju od 2009. godine, a ove godine podijelit će ukupno 6.000 poklon-kupona.

Donaciju će dijeliti svima koji su u stanju potrebe, bez obzira na vjeroispovijest. Projekt realizuju i u susjednim zemljama – Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com