Bosna i Hercegovina

Udruženje Pomozi.ba pokreće apel za malenu Džanu Habul iz Sarajeva koja ne čuje i ne govori

Džana je po rođenju imala povećane vrijednosti CRP-a, a sa godinu i četiri mjeseca roditelji su počeli sumnjati da djevojčica ima probleme sa sluhom. Nakon osam mjeseci dijagnostičkih pretraga, pregleda i testova, ustanovljeno je da Džana ima teško oštećenje sluha od 95% na oba uha

Humanitarna organizacija Pomozi.ba pokrenula je apel za pomoć malenoj Džani Habul, koja ne čuje i ne govori, za odlazak u Tursku na ugradnju kohlearnih aparata. Za pomoć Džani, otvoren je i humanitarni telefon 17007, a pozivom korisnici svih telefonskih operatera u BiH doniraju 2 KM.

Džana je po rođenju imala povećane vrijednosti CRP-a, a sa godinu i četiri mjeseca roditelji su počeli sumnjati da djevojčica ima probleme sa sluhom. Nakon osam mjeseci dijagnostičkih pretraga, pregleda i testova, ustanovljeno je da Džana ima teško oštećenje sluha od 95% na oba uha.

Kako bi povratila sluh i govor, neophodna je ugradnja kohlearnih implantata, a cijena zahvata u Turskoj, sa uključenom kupovinom aparata iznosi 39.600 EUR. Malena Džana je već četvrto dijete za koje radimo apel ove vrste od početka godine, nakon Darisa Bećirovića, Darisa Krehmića i malog Mahira Neslanovića, jer su liste za čekanje jako duge za ove aparate u Bosni i Hercegovini.

Ugradnju je najbolje raditi u ranoj dobi, te se iz tog razloga sve više roditelja odlučuje na javni apel. Naravno, nije jednostavno tražiti sredstva na ovaj način, ali opet sa druge strane, svaki roditelj bi uradio sve kako bi pomogao svom djetetu i kako bi mu omogućio sretno djetinjstvo, a mi smo tu da pomognemo koliko je u našoj mogućnosti.

Pored poziva na broj 17007, kojim se doniraju 2 KM, (broj dostupan svim operaterima u BiH), a pomoći možete i putem naše platforme www.pomoziba.org, kao i putem standardnih računa, koje možete pronaći OVDJE.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com