Bosna i Hercegovina

I Sarajevo se oprostilo od Balaševića: Građani palili svijeće uz pjesmu “Samo da rata ne bude”

Stanovnici Sarajeva večeras su se po uzoru na brojne gradove u regiji, paljenjem svijeća u centru grada oprostili od velikog muzičara Đorđa Balaševića.

Spontano okupljanje građana počelo je oko 20 sati na Skenderiji, tačnije ispred dvorane “Mirza Delibašić” u kojoj je Balašević održao posljednji koncert u Sarajevu 2018. godine.

Nakon toga, grupa građana uputila se prema obližnjem mostu na Skenderiji gdje su upalili svijeće ispred postavke u obliku srca, i na taj način odali počast Đorđu Balaševiću.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Pored svijeća, neki sugrađani donijeli su i plišane bijele zečeve koji su postali simbol Balaševićevih koncerata i pjesme “Neki novi klinci”. Također, Sarajlije i Sarajke oprostile su se od popularnog Đoleta i puštanjem njegovih pjesama.

Osim onih starijih poštovalaca lika i djela Đorđa Balaševića, od njega su se na ovaj način oprostile i najmlađe Sarajlije kojima su roditelji prenijeli emociju koju je Balašević bespoštedno širio među publikom u svim gradovima bivše Jugoslavije.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Na ovaj način, Sarajevo se pridružilo brojnim gradovima u regiji koji su na sličan način odali počast preminulom Balaševiću. Ipak, najemotivnije opraštanje od Balaševića priredio je njegov rodni Novi Sad čiji su se stanovnici nakon prvih informacija o smrti okupili ispred njegove rodne kuće u Novom Sadu i na Trgu slobode gdje su zapalili svijeće.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com