Bosna i Hercegovina

Na dionici Lepenica – Tarčin postavljen testni primjerak prvog bh. radara

Na dionici autoputa A1 Lepenica - Tarčin postavljen je primjerak prvog bh. radara koji će poslužiti za testiranje i razvoj ovog uređaja.

Nakon što su se na društvenim mrežama pojavile fotografije postavljenog radara na dionici puta A1 Lepenica – Tarčin kontaktirali smo JP Autoceste FBiH te dobili odgovor o kakvom je radaru zapravo riječ.

“Na dionici Lepenica – Tarčin dato je odobrenje za postavljanje i testiranje radara. Radar još uvijek nije u funkciji, a s obzirom na to da se radi o razvoju prvog bh. radara, on je postavljen samo u svrhu testiranja proizvoda. Postavljeni radar nema nikakvu vezu s drugim policijskim radarima”, saopćeno je za portal Klix.ba.

Iako je radar u testnoj fazi te još uvijek nije funkcionalan, na vozače se apeluje da poštuju ograničenja dozvoljene brzine.

“JP Autoceste FBiH nema utjecaj na postavljanje fiksnih ili mobilnih radara na autocesti koje vrši policija te svakako ukazujemo na to da su svi korisnici obavezni pridržavati se postavljenih ograničenja brzine”, poručili su iz JP Autoceste FBiH.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com