Bosna i Hercegovina

Mario Kordić: Nema gubitnika, dobitnik je Mostar i od danas radimo kao jedna duša

Novi gradonačelnik Mostara Mario Kordić (HDZ) položio je svečanu zakletvu nakon što je u neizvjesnoj borbi pobijedio Zlatka Guzina iz Koalicije za Mostar. Kazao je da u ovoj priči nema gubitnika i da je dobitnik Mostar.

“Ovaj derbi nema gubitnika, dobitnik je Mostar i mi vijećnici koji smo posljednjih mjeseci promovirali demokratiju i napravili fantastičnu kampanju. Imali smo utakmicu koja se nekima nije svidjela, ali sve to čovjek zaboravi kada je u žaru borbe. Od danas radimo kao jedno, kao jedna duša. Od mene možete očekivati da ću biti motor grada i pokretač novih ideja”, kazao je Kordić.

Pozvao je vijećnike da mu se obrate kad god budu imali potrebu i da mu daju sugestiju ako pogriješi.

“Funkcija gradonačelnika je da bude prvi među jednakima. Velika je odgovornost i čast, svoje znanje i kapacitet ću uložiti u dobrobit Mostara da živimo zajedno, odgajamo djecu, školujemo ih i da se možemo hvaliti gradom. Potencijal je ogroman, ljudi su fantastični, okrećemo jedra grada niz vjetar da stignemo druge sredine koje su dosta ispred nas. Molim vas za pomoć i strpljenje da zajedno napravimo jednu finu priču”, kazao je Kordić.

Podsjećamo, Kordić je imao samo jedan glas više od Guzina. U trećem krugu novi gradonačelnik je osvojio 17 glasova, a njegov protukandidat 16.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com