Bosna i Hercegovina

U Blažuju uhapšen Afganistanac koji je učestvovao u krvavom sukobu kada su poginula dvojica migranata

Radi se o R.S. koji je priveden zbog razbojništva koje je počinio tokom masovne tučnjave u Žegarskom Polju kod Bihaća. Stravičan sukob migranata se dogodio 1. oktobra 2020. godine

Pripadnici sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine su danas u koordiniranoj akciji koja je provedena na području Unsko-sanskog kantona i Kantona Sarajevo uhapsili državljanina Afganistana R.S. koji je osumnjičen za krivično djelo razbojništvo, saznaje “Avaz”.

Lociran i uhapšen

Obzirom da se radi o licu koje na teritoriji Bosne i Hercegovine boravi kao migrant pripadnici Interventno-operativne jedinice Sudske policije Federacije BiH su nakon prikupljanja i razmjene sigurnosno interesantnih informacija sa drugim agencijama, osumnjičenog locirali i pronašli u kompleksu migrantskog kampa u Blažuju.

Hapšenje je izvedeno na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Bihaću, a uhapšeni je odveden u pritvor Kazneno popravnog zavoda u Bihaću.

Obzirom da se u istom predmetu, shodno naredbi Kantonalnog suda u Bihaću potražuje još jedno osumnjičeno lice, pripadnici sudske policije nastavljaju operativne aktivnosti na lociranju i hapšenju.

 

Korištene su drvene i metalne palice te noževi

Kako nezvanično saznajemo, radi se o muškarcu koji je učestvovao u jezivom incidentu u Žegarskom Polju nadomak Bihaća u žestokom sukobu dvije grupe migranata kada su dva muškarca ubijena.

Podsjećamo da se radilo o tučnjavi dvije veće grupe migranata iz Afganistana i Pakistana, a osim dvojice ubijenih 10 migranata zadobilo je povrede.

U masovnom sukobu korištene su drvene i metalne palice te noževi kojima su između ostalog nanesene smrtonosne povrede dvojici ubijenih.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button