Bosna i Hercegovina

Bira se idejno rješenje za izgradnju zgrade Centralne banke u parku “Hastahana”

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić primio je danas u zvaničnu posjetu predstavnike Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH), na čelu s guvernerom Senadom Softićem.

Softić je iskoristio priliku da Mandiću ukaže na značaj CBBiH kao nezavisne i stabilne državne institucije koja više od dvije decenije besprijekorno ispunjava svoju ulogu i osnovni cilj koji je održavanje stabilnosti domaće valute konvertibilne marke.

“CBBiH uvijek radi u interesu građana Bosne i Hercegovine, vodeći se principima odgovornosti i transparentnosti i kao takva predstavlja instituciju od izuzetnog značaja za monetarnu, a time i finansijsku stabilnost države Bosne i Hercegovine”, kazao je Softić.

Razgovarano je o važnosti realizacije projekta izgradnje objekta CBBiH na parceli koja je u vlasništvu CBBiH, naziva „Kranjčevićeva“, a koja se naslanja na “Park prof. dr. Nijaz Duraković”, na lokalitetu “Hastahana”.

“U toku je postupak odabira idejnog rješenja za izgradnju zgrade CBBiH na asfaltiranoj parceli koja je do sada bila korištena kao parking. Izabrano idejno rješenje CBBiH planira predstaviti široj javnosti”, istakao je Softić.

Značajan dio ovog projekta će svakako biti posvećen okolnom uređenju i hortikulturalnim rješenjima, kojim će se budući objekat u potpunosti uklopiti u cjelokupan ambijent lokaliteta “Hastahana” i parka “prof. dr. Nijaz Duraković”.

CBBiH i općinske vlasti će zajedničkim naporima učiniti da ukupni prostor lokaliteta, zasigurno bude uređeniji i sadržajniji nego što je to ikada do sada bio. CBBiH u potpunosti podržava ideju da zelena površina parka “prof. dr. Nijaz Duraković” bude uređena prema potrebama lokalne zajednice, te će bez zadrške podržati svaku aktivnost na postizanju tog cilja i biti pouzdan partner na realizaciji ovog projekta.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button