Bosna i Hercegovina

Nivo Drine u stalnom porastu, Ustikolina proglasila stanje prirodne nesreće

Obilne padavine prouzrokovale su probleme i na području goraždanskog kantona. Prema informacijama Kantonalne uprave civilne zaštite, najteža situacija je na teritoriji općine Ustikolina.

Nivo rijeke Drine je u stalnom porastu javljaju iz Službe civilne zaštite Goražda, gdje su od jutros sve službe u pripravnosti. Prema mjerenjima, nivo Drine je iznosio 222,17 cm i u odnosu na jučerašnji dan stalno raste.

 

Goražde (Foto: Klix.ba)Goražde (Foto: Klix.ba)

U toku je sanacija putnih pravaca koji su oštećeni usljed posljedica izazvanih poplavama i bujičnim vodama. Čiste se nanosi i odroni s lokalnih putnih pravaca, a teška situacija zabilježena je na putu prema Ilovači.

Put prema naselju Ilovača kod Goražda (Foto: Klix.ba)Put prema naselju Ilovača kod Goražda (Foto: Klix.ba)

Prema riječima v. d. načelnice Mensure Karahodže, jutros je održana vanredna sjednica Štaba civilne zaštite, na kojoj je donesena odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće na području ove lokalne zajednice, odnosno mjesne zajednice Jabuka.

Određeni putni pravci su neprohodni, dok je ugroženo i nekoliko stambenih objekata. Ekipe Civilne zaštite su na terenu kako bi pomogle ugroženom stanovništvu u Mjesnoj zajednici Jabuka.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button