Bosna i Hercegovina

Konaković: Zamislite da je SDA uložila energiju i kapacitete u formiranje vlasti u Mostaru onako kako je uložila u Sarajevu?

Predsjednik Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković oglasio se povodom prvog kruga glasanja za gradonačelnika Mostara.

Komentar Elmedina Konakovića prenosimo u cijelosti:

“Zamislite da je SDA uložila energiju i kapacitete u formiranje vlasti u Mostaru onako kako je uložila u Sarajevu? Rušenje Šestorke i formiranje koalicije “Petak 13”. U Sarajevu, tamo gdje je njima istinski stalo da budu vlast, dali su i poziciju premijera Mariju Nenadiću.

U Mostaru nisu mogli Armanu ili Irmi? Dali su državna ministarstva, ispunjavali sve želje, da dobiju Vladu KS. Zvali stranke na sastanke, zvali zastupnike pojedinačno. Toliko im je stalo do te Vlade da su čak i nama poruke i ponude slali.

Zamislite da su se za Mostar borili kao za Skaku? Asim i Osmica da su otišli, sastančili, dogovarali, pa da su i ruke zavrtali “k’o u Kumu”I tamo su zvali stranke na sastanke, pregovarali.

Da su se za Mostar borili kao za Vladu TK. Da su se borili kao za Vladu ZE-DO. Zakopavali su ratne sjekire sa strankama sa kojim ratuju da bi formirali vlast.

Bio sam ja tamo 15 godina, znam dobro kako SDA funkcioniše. Nikad se na sjednice nije išlo da se bira gradonačelnik, premijer ili drugi funkcioner, a da se do u detalj sve nije znalo. Prije toga se pregovaralo, sastančilo i većine se završavale. U Mostaru rade drugačije. Imaju istina sad mali alibi zbog djetinjarija pojedinaca iz BH bloka i PMP-a, zbog ličnih ambicija i animoziteta unutar te priče. Morali su ti pojedinci iz bloka shvatiti šta SDA radi i mnogo agresivnije zaustavljati proces, a svoje sujete podrediti interesu Mostara. Nažalost nisu”.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button