Bosna i Hercegovina

U novom ministarstvu obrazovanja u Sarajevu traže 14 radnika, raspisan interni konkurs

Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo je raspisalo interni oglas za upošljavanje 14 radnika u ovom ministarstvu. To neće značiti upošljavanje novih radnika, već preraspored postojećih.

Ministrica Melika Husić-Mehemdović je trenutno jedina uposlenica ministarstva (Foto: D. S./Klix.ba)

Oglas je raspisan shodno odluci donesenoj 5. februara na vanrednoj sjednici Vlade Kantona Sarajevo.

Ministrica Meliha Husić-Mehmedović je napomenula šta znači interni oglas i zašto je raspisan.

“Novoosnovano Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade je opredijeljeno ne samo da ne povećava broj uposlenika u administraciji, već da ne raspisuje bilo kakve konkurse. Dakle, riječ je o internom konkursu, tj. preuzimanju uposlenika iz drugih ministarstava te drugih državnih službenika u okviru Agencije za državnu službu”, obrazložila je.

Poručila je da je njeno opredjeljenje da pronađe uposlenike iz drugih ministarstava i institucija. Uvjerava da trenutno neće biti upošljavanja novih radnika i smatra da nije morala razmišljati o tome s obzirom na to kakva je ekonomska situacija.

Ponovila je da se internim oglasom ne može uposliti niko novi, već samo interno prerasporediti.

Napomenula je da je više od mjesec ministrica i da je trenutno jedina uposlenica ministarstva. Ipak, Husić-Mehmedović tvrdi da je uspjela pokrenuti mnoge procese.

Naglasila je da je razdvajanjem, odnosno spajanjem ministarstva urađena sistematizacija kojom je smanjen broj uposlenika.

“Mi smo se vodili racionalizacijom i u tri ministarstva se smanjio broj uposlenika”, navela je.

Ne očekuje da će uspjeti popuniti radna mjesta za koja je raspisan interni oglas zbog brojnih izazova u radu novoformiranog ministarstva.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com