Bosna i Hercegovina

Katica optužio SDA za loše spinovanje i prizemne provokacije

Nakon što se na društvenim mrežama ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica pohvalio sa do sada pokrenutim aktivnostima u njegovom domenu, uslijedilo je saopćenje Kluba zastupnika SDA u kojem su ga optužili za dezavuisanje javnosti.

Ministar je potom odgovorio na saopćenje i optužio ih za loše spinovanje i prizemne provokacije.

Post prenosimo u cjelosti:

Projekti na kojima sam započeo, konkretne su aktivnosti i uglavnom oni na kojima sam radio i tokom mandata Vlade Šestorke.

Radi se o strateški važnim projektima za građane Kantona Sarajevo pa je i sasvim prirodno, da ministar koji služi građanima, obavijesti javnost o onome što je nastavio ili započeo raditi.

Ta praksa transparentnosti u radu je nešto na što smo posebno ponosni i što nas odvaja od ostalih.

Tačno je da je u budžetu MUP-a KS obezbjeđen novac za 300 novih policajaca, za novu modernu opremu, za radarske sisteme i videonadzorni sistem.

Tačno je da smo započeli aktivnosti na uspostavi helikopterske jedinice i da smo se aktivno uključili u smanjenje sigurnosnih rizika od migrantske krize.

Tačno je i da smo započeli raditi na otklanjanju prepreka za konačan početak aktivnosti na izgradnji zgrade MUP- a KS. Sa modernim operativnim centrom.

I još mnogo toga.

Jer želimo jaku policiju i na tome aktivno radimo.

Dakle, u vezi današnjeg saopćenja Kluba zastupnika SDA u Skupštini KS, samo želim dodati da bez obzira na loše pokušaje spinova i prizemne provokacije nećemo stati. Transparentno i odgovorno do kraja.

A njih pozivam da se javnosti obrate kada budu imali konkretne ideje za unaprijeđenje kvaliteta života u KS, umjesto ovih blijedih pokušaja pridobijanja pažnje.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button