Bosna i Hercegovina

Cirkus u Gradskoj vijećnici u Mostaru – SDP i Prva mostarska partija napustili Vijećnicu! “Pukla” i veza

Zalihić smatra da, ako se krene u proces na onaj način kako je objavila Koalicija za Mostar, jasno je ”ako iznesu Guzina u drugi i treći krug već znaju da će on izgubiti jer je on stariji vijećnik”.

Vijećnik SDP-a BiH i novi kandidat za gradonačelnika Mostara Arman Zalihić¨napustio je sjednicuprije prvog kruga glasovanja o gradonačelniku Grada Mostara te je objavio u stanci sjednice kako će tražiti odgađanje glasovanja za gradonačelnika i ako mu se to ne dopusti da će napustiti sjednicu.

Sjednicu su napustili i vijećnici SDP-a i Prve mostarske partije. ”Prva mostarska partija je mene nominirala za gradonačelnika i ja sam to prihvatio jer smo proteklih dana vidjeli da imam podršku SDP-a, Prve mostarske partije i vjerujem Naše stranke i da možemo ući u taj proces sa sedam glasova.

Koalicija za Mostar zna da će Milivojević dati podršku Kordiću a ranije je jedna vijećnica je objavila da će biti suzdržana”, rekao je. Zalihić smatra da, ako se krene u proces na onaj način kako je objavila Koalicija za Mostar, jasno je ”ako iznesu Guzina u drugi i treći krug već znaju da će on izgubiti jer je on stariji vijećnik”.

”Taman da mi svi ostali glasamo za Guzina na rezultatu 17-17 Kordić je pobjednik zato što je mlađi. Iz tog razloga shvatili smo da sam jedini kandidat koji može pobijediti Kordića i zato me PMP predložila jer imamo sedam ruku. I sad je na Koaliciji da bira. U prvom krugu imamo u biti treći krug i na koaliciji je da bira je li im važnija funkcija gradonačelnika i interesi države BiH i Grada Mostara. Ukoliko žele imati gradonačelnika iz HDZ-a i ukoliko ima neki dogovor a nama se da nema, ustrajat će na tome da guraju Guzina na drugi i treći krug a znaju unaprijed da nema dovoljnu podršku. U skladu s tim ćemo tražiti odgodu glasanja pet dana da pokušamo naći podršku i da napravimo većinu od 18 ruku u Vijeću kako HDZ nakon svih ovih godina ne bi ponovno imao gradonačelnika”, rekao je Zalihić.

Kaže da bi u tom slučaju i da vijećnica Naše stranke bude suzdržana da bi pobijedio Kordića u trećem krugu jer je mlađi. Na pitanje znači li to da se Baralija povukla iz utrke, Zalihić je rekao da mu upravo zato trebaju konzultacije. Zatražio je već tijekom stanke od predsjedatelja Vijeća zatražio stanku od pet dana za dodatne konzultacije. Foto: Bljesak.info / Predsjednik GO SDP Mostar Arman Zalihić Nakon što mu je odgovoreno da ne može, rekao je kako će napustiti sjednicu.

Salem Marić, dopredsjedatelj Vijeća, rekao je kako Zalihić priča i kad mu se ne da riječ. Nakon što je napustio sjednicu, proces je nastavljen.  Nastavak sjednice prati više poruka da je riječ o cirkusu. Nakon što je Zalihić napustio sjednicu i Prva mostarska partija je zatražila da se napravi pauza jer nema kandidata za gradonačelnika u Vijećnici. Dopredsjednik Vijeća Salem Marić je rekao kako Zalihić nije najavio da napušta sjednicu i ‘‘kako je za njih on prisutan samo je negdje tu na hodniku”.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com