Bosna i Hercegovina

Žuljević: SNSD podrškom HDZ-u manifestira štokholmski sindrom

Odluka Velibora Milivojevića da podršku HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika Mostara argumentira kao najviši cilj Srba izazvala je brojne reakcije, a SDP-ov Aner Žuljević povezuje je sa štokholmskim sindromom.

On kaže kako je SDP-ova zastupnica u Skupštini HNK Vesna Saradžić 11 puta predlagala izmjene Ustava u cilju implementacije presude Ustavnog suda u vezi s konstitutivnosti Srba u HNK i svaki put je to srušio HDZ te tako, smatra Žuljević, onemogućio Srbima da budu ravnopravni”.

“Nakon toga kadar SNSD-a kao velikog ‘zaštitnika’ nacionalnih interesa imenuje HDZ i kaže da je interes Srba glasati za HDZ. Za taj isti kadar SNSD-a u klubu Srba glasa SDA, a dva HDZ-ovca ostanu suzdržana”, kaže on uz komentar da je moguće da je tajna u logici “para vrti gdje burgija neće”.

Iz Koalicije za Mostar, kao i Medžlisa Islamske zajednice zamjerili su Milivojević podršku HDZ-u, a on je izjavio kako je sve to interes Srba. Milivojević je izabran u Gradsko vijeće sa srpske liste “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar”.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button