Bosna i Hercegovina

Općina Centar Sarajevo planira izgradnju javne punionice za električna vozila

Očuvanje životne sredine i zaštita okoliša nalaze se u vrhu prioriteta Općine Centar Sarajevo.

Tim povodom, načelnik Srđan Mandić je ugostio predstavnike Udruženja za elektromobilnost i Udruženja ovlaštenih zastupnika i trgovaca automobilima FBiH koji djeluju pri Privrednoj komori FBiH zajedno sa zastupnicom u Skupštini Kantona Sarajevo Neirom Dizdarević.

Na sastanku je razgovarano o “elektromobilnosti”, odnosno uvođenju i promovisanju korištenja električne energije u sektoru transporta.

Jedan od glavnih razloga za trend porasta korištenja električnih vozila u Evropi nalazi se u činjenici da je sektor transporta među najvećim izvorima zagađenja zraka, posebno u urbanim centrima.
Mandić je izrazio spremnost Općine Centar da se aktivno uključi u ovaj projekat, te naglasio da će ova lokalna zajednica obezbijediti odgovarajuću lokaciju na kojoj će biti izgrađena javna punionica za električna vozila.

To će, kako je naglasio Mandić, biti inicijalna i podrška ovom, ali i svim ostalim projektima koji imaju za cilj smanjenje zagađenja u glavnom gradu BiH. U narednom periodu Općina će, u skladu sa mogućnostima i nadležnostima, posvetiti još veću pažnju rješavanju problema zagađenog zraka.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button