Bosna i Hercegovina

Ministar Mitrović posjetio BHDCA: Neophodna puna kadrovska osposobljenost Direkcije

Ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović posjetio je danas Direkciju za civilno zrakoplovstvo BiH gdje je sa vršiteljem dužnosti generalnog direktora Čedomirom Šušnjarom razgovarao o aktuelnim temama i aktivnostima Direkcije.

Na sastanku je razgovarano o Izvještaju o radu BHDCA za 2020. godinu, kao i aktivnostima, rizicima i izazovima u realizaciji Programa rada BHDCA za 2021. godinu.

Vršitelj dužnosti generalnog direktora Šušnjar rekao je da se Direkcija, pored otežanog funkcioniranja uslijed pandemije, već duži period suočava i sa nedostatkom kadra.

“BHDCA se suočava s nedostatkom stručnog kadra te je potrebno u proceduru staviti Odluku o dodatnom zapošljavanju, kao i Prijedlog pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji kako bi Direkcija pratila savremene
tokove u oblasti civilnog zrakoplovstva”, rekao je Šušnjar.

Ministar Mitrović istakao je dobru saradnju i komunikaciju s Direkcijom.

“Civilno zrakoplovstvo je oblast koja je najviše pogođena pandemijom. Uslijed toga došlo je i do pada prihoda BHDCA koju je ova institucija nadomjestila određenim uštedama”, istakao je ministar i dodao da je osnovna uloga Direkcije da održava dostignuti nivo sigurnosti zračnog prometa, za šta joj je neophodna puna kadrovska i tehnička osposobljenost.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com