Bosna i Hercegovina

Baralija: Cilj pritisaka na opoziciju u Mostaru je isporučiti vlast starim političkim igračima

Na današnjem sastanku Bh. bloka odlučeno je da Irma Baralija ostaje njihov kandidat za gradonačelnika Mostara uprkos drugačijim prijedlozima nastalim usljed brojnih napada na nju. Baralija je poručila da neće popustiti pod političkim pritiscima.

Dok međunarodna zajednica poručuje “ponovite izbore u Mostaru”, politički odnosi u ovom gradu se zakuhavaju. Iz Stranke demokratske akcije uporno poručuju da je onaj ko sutra ne glasa za kandidata Koalicije za Mostar, provjereni antibošnjak. Članovi i organizacije ove stranke su toliko glasne u lobiranju da se glasa za Zlatka Guzina, tako da skoro sve izgleda kao ponovna predizborna kampanja.

Drugi pak napadaju direktno Irmu Baraliju, kandidatkinju Bh. bloka koja je ispala iz gradonačelničke utrke u prvom krugu.

“Sve laži, optužbe i spinovanja medijska koja se protiv mene vode uoči sutrašnje sjednice i izbora gradonačelnika/ce smatram klasičnim političkim pritiscima na koje uopšte neću odgovarati jer je njihov cilj isti, čak i kada dolaze naizgled sa različitih adresa, a to je unijeti razdor u opoziciju, razvaliti Bh. blok i isporučiti Mostar starim, poznatim političkim igračima”, rekla je Baralija za Klix.ba.

Iz Prve mostarske partije su danas rekli kako ne podržavaju njenu kandidaturu zbog ranijih stavova o predsjedniku ove političke opcije, a osoba koju bi oni željeli za gradonačelnika je SDP-ov Arman Zalihić.

Ovo je komentarisao ranije i predsjednik Naše stranke koji je kazao da PMP ne treba da interesuje ko će biti kandidat Bh. bloka za gradonačelnika Mostara. On je još dodao da je serija napada koju trenutno Irma Baralija i Bh. blok trpe u Mostaru, ista kao ona koja je postojala u Sarajevu, a to su optužbe za nebosanstvo, izdajništvo i slično.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button