Bosna i Hercegovina

Donatorske kućice SOS Dječijih sela BiH od danas i u McDonald’su

Kompanija McDonald’s nastavlja pomagati SOS Dječija sela u Bosnii Hercegovini. Donatorske kućice za SOS Dječija sela BiH od danas se mogu naći u svih pet McDonald’s restorana – na trima lokacijama u Sarajevu i dvjema u Mostaru.

Na taj način je kompanija uključila i svoje kupce koji mogu ostaviti donaciju u iznosu koji sami biraju, saopćeno je iz SOS Dječijih sela BiH.

– McDonald’s već nekoliko godina pruža podršku aktivnostima Programa za mlade, podržavajući pripremu mladih za tržište rada, ali i omogućavajući prvo zaposlenje, što je veoma važno u segmentu osnaživanja mladih ljudi, čemu smo i mi kao organizacija iznimno posvećeni. Postavljanje donatorskih kućica u Sarajevu i Mostaru još jedan je vid podrške naših prijatelja koji su ovoga puta odlučili uključiti i svoje kupce. Zahvaljujemo kompaniji McDonald’s za dugogodišnje prijateljstvo i razumijevanju naše misije. Želimo se unaprijed zahvaliti i kupcima McDonald’s-a koji odluče na ovaj način pomoći djeci iz SOS Dječijih sela BiH – izjavila je nacionalna direktorica SOS Dječijih sela BiH Mirela Gruenther-Đečević.

Voditelj marketinga i komunikacija McDonald’sa u BiH Adi Hadžiarapović dodao je da su kompanija i njeni uposlenici ponosni što mogu podržati misiju i projekat SOS Dječijih sela BiH.

– Jedan od naših osnovnih principa je društveno odgovorno poslovanje – kazao je Hadžiarapović.

U SOS Dječijim selima BiH odrasta 214 djece i mladih, u 30 SOS porodica, a osim brige o djeci bez roditeljskog staranja, organizacija pruža direktnu podršku porodicama u potrebi kroz Program jačanja porodica te radi na osnaživanju mladih o kojima brine i nakon što postanu formalno punoljetni.

Rad organizacije moguć je uz pomoć donatora i prijatelja, a osim putem donatorskih kućica, moguće je pomoći i kontinuiranim mjesečnim donacijama ili pokrivanjem dijela troškova SOS porodica.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button