Bosna i Hercegovina

Obilježena 27. godišnjica masakra u ulici Oslobodilaca Sarajeva na Dobrinji

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti danas je obilježena 27. godišnjica stradanja Sarajlija u masakru u ulici Oslobodilaca Sarajeva.

Tog kobnog dana poginulo je devetoro naših sugrađana, dok ih je 16 teže i lakše ranjeno.

Tri granate pale su, jedna za drugom, na asfaltnu pješačku stazu kod javne garaže, iza zgrade na Trgu zlatnih ljiljana i u lijevi gornji ugao prozora stana dva, u ulici Oslobodilaca Sarajeva broj 8.

Poginuli su Seida Baličevac, Osman Hebibović, Emin Kolar, Enver Mustagrudić, Muškija Pribinja, Mirsad Spahić, Selima Spahić, Aiša Šito i Jadranka Tendžera.

“Na ovom mjestu počinjen je strašan zločin. Građani su došli da preuzmu humanitarnu pomoć, a zločinci su to iskoristili da ubiju što više nevinih građana i na taj način siju nesigurnost i strah u nastojanju da lakše okupiraju grad. Međutim, nije im uspjelo, jer svi građani Sarajeva u toku agresije su na svoj način branili i odbranili grad”, rekao je Fikret Grabovica, predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995.

U ime Kantona Sarajevo, na spomen ploču cvijeće je položila Izeta Avdić, sekretarica Ministarstva privrede KS. Osim delegacije Kantona Sarajevo, cvijeće su položili i članovi porodica, predstavnici Grada Sarajevo, Općine i Općinskog vijeća Novi Grad, Unije civilnih žrtava rata KS, Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. godina, saopćeno je iz Službe za protokol i pres Kantona Sarajevo.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button