Bosna i Hercegovina

Skupština KS neće razmatrati prijedlog SDA da sjednice održava uživo

Skupština Kantona Sarajevo neće na današnjoj sjednici razmatrati prijedlog Stranke demokratske akcije (SDA) da se sjednice ovog zakonodavnog tijela održavaju uživo. Prijedlog je podržalo 15 zastupnika, 14 je bilo protiv i četiri su bila suzdržana.

Na ovom prijedlogu je posebno insistirao SDA-ov Haris Zahiragić. Prilikom utvrđivanja dnevnog reda je poručio da ako se ne prihvati inicijativa, da će predložiti da se njemu i njegovim kolegama smanji zastupnička naknada za 50 posto. Tom prilikom je ukazao da se sjednice drugih zakonodavnih tijela održavaju uživo i da radnici kantonalnih preduzeća i institucija rade “uživo”.

Prijedlog Zahiragića su podržali svi zastupnici SDA, Demokratske fronte (DF), kao i većina u Savezu za bolju budućnost (SBB) i Socijaldemokratskoj partiji (SDP) izuzev Igora Stojanovića koji je bio protiv. Podršku je dao i samostalni zastupnik Damir Nikšić.

 

Suzdržani su bili Bilsena Šahman iz Saveza za bolju budućnost (SBB), Elvis Vreto iz Naroda i pravde (NiP) i samostalni zastupnik Damir Marjanović.

Protiv su osim Stojanovića, bili i skoro svi zastupnici NiP-a, kao i samostalni zastupnici Aljoša Čampara, Admela Hodžić, Amra Junuzović-Kaljić i Fahrudin Pecikoza.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button