Bosna i Hercegovina

Obradović (NB) osuđuje licemjerje SDA

Zastupnik Nezavisnog bloka u Parlamentu Federacije BiH Amer Obradović najavio je kako će što ranije bude moguće zvanično pokrenuti inicijativu za ukidanje takozvanog “bijelog hljeba” u institucijama na prostoru Federacije. Na pokretanje inicijative odlučio se nakon što nijedna druga politička stranka nije to učinila nakon medijskih napisa o ogromnim ciframa koje će na osnovu ove privilegije inkasirati sarajevski načelnici Nedžad Ajnadžić i Nedžad Koldžo.

Dodatni motiv za ovu inicijativu jeste licemjerje Stranke demokratske akcije iz koje dolaze ovi načelnici, a koja je “pozvala” svoj klub da inicira ukidanje “bijelog hljeba”. “Da su u pitanju iskreni motivi SDA bi pozvala svoje kadrove da ne zloupotrebljavaju zakonite ali nemoralne privilegije koje im stoje na raspolaganju, te bi odavno pokrenula aktivnosti na dokidanju takve prakse onako kako je to učinjeno na državnom nivou”, rekao je Obradović.

Zastupnik Obradović navodi kako će se bivšem načelniku općine Centar Ajnadžiću i njegovim saradnicima na osnovu “bijelog hljeba” u ovoj godini isplatiti 230,000 KM budžetskog novca. “Sa ovih skoro četvrt miliona maraka mogli smo spasiti bar dvadeset malih biznisa i njihovim vlasnicima i radnicima osigurati egzistenciju u ovim teškim vremenima,” kaže Obradović.

Inicijator ističe da objašnjenja kako dužnosnici kojima ističe mandat imaju problem sa zapošljavanjem ne stoje i kako ne bi trebali biti briga i teret građana. “Prilikom preuzimanja dužnosti oni moraju biti svjesni da je riječ o ograničenom mandatu i da trebaju biti plaćeni onoliko koliko taj mandat traje i onoliko koliko rade. Oni čiji je motiv rad za dobrobit građana ne smiju imati problem sa tim,” dodaje Obradović.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button