Bosna i Hercegovina

Ambasador: Hrvatska zastava ostala je netaknuta

Nakon što je Večernji objavio fotografije potrgane zastave Europske unije na zgradi veleposlanstva Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, zbog ovog događaja reagirao je i hrvatski ambasador u BiH Ivan Sabolić.

Kako je ambasador kazao, zastava Europske unije postavljena na pročelju zgrade hrvatskog veleposlanstva u Sarajevu skinuta je i odbačena na ulicu u noći na nedjelju, njezin držač oštećen je i djelomično istrgnut, a policija traga za vandalima koji su to počinili – potvrdio je Hini Sabolić.

”Naveo je i ostale detalje. To se dogodilo između 23 sata i ponoći. Zastava EU je potrgana, a hrvatska zastava koja je također istaknuta ostala je netaknuta. U kontaktu smo s policijom i u ovom trenutku nemamo više saznanja”, kazao je Sabolić, prenosi Večernji.

”Radi se o ulazu u konzularni odjel veleposlanstva. Oštećenje su opazili djelatnici veleposlanstva koji su pozvali policiju a ona je obavila očevid i sada traga za počiniteljem ili više njih. Potragu bi trebala olakšati činjenica da je prostor na kojemu su istaknute zastave pokriven videonadzorom.

Iz dostupnih informacija proistječe kako se izgred dogodio tijekom policijskog sata koji je u Federaciji BiH na snazi od 23 do 5 sati ujutro, a uveden je kao dio mjera u borbi protiv pandemije prouzročene koronavirusom. Veleposlanstvo Hrvatske u Sarajevu smješteno je u poslovnoj zgradi u strogom centru grada na Trgu djece Sarajeva.

Cijeli taj prostor koji je u blizini Ministarstva vanjskih poslova i Predsjedništva BiH pokriven je nadzornim kamerama. Veleposlanik Sabilić je kazao kako očekuje da policija poduzme sve što je potrebno i brzo istraži ovaj izgred no nije želio nagađati o mogućim motivima počinitelja”, prenosi Večernji.

Nepoznate osobe oštetile su sinoć jarbol na zgradi Hrvatske ambasade u Sarajevu oštetivši jednu od istaknutih zastava, potvrđeno je jutros za N1 iz MUP-a KS.

Uviđaj su obavili pripadnici sarajevske policije, a potraga za osobama koje su pričinile materijalnu štetu još uvijek je u toku.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button