Ilidza

Rukovodstvo Općinskog vijeća Ilidža u posjeti Centru za zdravo starenje u Hrasnici

U sklopu posjeta ustanovama čiji se rad sufinansira iz sredstava budžeta Općine Ilidža, rukovodstvo Općinskog vijeća posjetilo je Centar za zdravo starenje u Hrasnici.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Tarik Stambolić i dopredsjedavajući Redžo Lemezan i Samir Avdić, upoznali su korisnike i uposlenike Centra, ali i najznačajnije programske sadržaje koji se realiziraju u ovom Centru.

Kako su istakli korisnici, početak treće životne dobi jedno je od veoma zahtjevnih razdoblja u životu, u kojem su pojedinci uglavnom penzionisani i sami, te upravo iz tog razloga, izuzetno je bitna socijalizacija, edukacija i zabava koju upravo imaju na raspolaganju u ovom Centru.

Rukovodstvo Općinskog vijeća izrazilo je zadovoljstvo što postoji mjesto na kojem će najstariji sugrađani provoditi vrijeme u druženju, zabavi, rekreaciji i sticanju novih znanja. Kako su  istakli, zajednička opredjeljenost jeste, formiranje novih centara za zdravo starenje i u drugim ilidžanskim naseljima na osnovu pozitivnih iskustava hrasničkog centra.

Hrasničani treće životne dobi iznijeli su i druge ključne probleme s kojim se svakodnevno susreću te su istakli da je od velikog značaja namjera načelnika Općine Ilidža Nermina Muzura i nove većine u Općinskom vijeću, upravo uključivanje što većeg broj građana Ilidže u aktuelne procese odlučivanja, te će se započeta praksa proaktivnog komuniciranja nastaviti i u narednom periodu.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com