Bosna i Hercegovina

Ministarstvo saobraćaja KS će promijeniti cijenu karata za javni gradski prijevoz

Nakon obnove voznog parka preduzeća GRAS i završetka rekonstrukcije pruge od Marindvora do Ilidže, Ministarstvo saobraćaja KS promijenit će cijenu karata u javnom gradskom prijevozu. Novom tarifnom politikom građani više neće morati kartu plaćati 1,80 KM, a trebaju se voziti samo dvije stanice.

Dopuna kartice

Tada će GRAS imati odlične uvjete za rad i građani će napokon imati javni prijevoz kakav zaslužuju. Uspostavom novog tarifnog sistema građanima ćemo omogućiti da imaju beskontaktnu karticu koju će moći sami dopuniti i koju će moći koristiti kod svih prijevoznika – rekao je Adnan Šteta, ministar saobraćaja KS.

Nabavka tramvaja

Prema njegovim riječima, cijene karata više neće koštati isto kao da se vozite od Ilidže do Baščaršije ili od Ilidže do Otoke.

U zavisnosti od prijeđenih kilometara, korisnicima će se naplaćivati usluga. To je jedino pošteno rješenje. Krajem proljeća očekujemo potpisivanje ugovora za obnovu pruge od Marindvora do Ilidže, kao i za nabavku novih tramvaja, gdje bi prva isporuka trebala biti krajem iduće godine – naglasio je Šteta.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com