Ilidza

Načelnik Muzur: Općina Ilidža će biti prijateljska općina za mlade

Načelnik Muzur održao je sasatanak sa predstavnicima Instituta za razvoj mladih KULT. Sastanku su prisustvovali generalni direktor Jasmin Bešić i izvršna direktorica Šeherzada Halimić.

Jasmin Bešić je istakao da je Institut za razvoj mladih KULT do sada sarađivao sa 90% općina u Bosni i Hercegovini i da većina smatra da je saradnja bila uspješna i korisna za bolji položaj mladih u njihovoj lokalnoj zajednici. Takođe, općina Ilidža ima posebno mjesto u njihovoj organizaciji, s obzirom da je Institut u ovoj općini počeo sa djelovanjem i ima svoje sjedište.

„Mladi će sigurno biti jedan od prioriteta u radu Općine Ilidže. Odlučni smo da kroz mjere koje budemo definisali i donosili, posebne pogodnosti imaju mladi. Svjesni smo koliki je značaj mladih ne samo za lokalnu zajednicu već i za društvo, jer oni jesu i trebaju biti nosioci inicijativa i promjena, a mi smo tu da im nudimo prilike. Želimo da Općina Ilidža bude prijateljska općina za mlade i na tome ćemo raditi u narednom periodu“, istakao je načelnik Muzur.

Pored redovne saradnje dogovorene su oblasti i teme na kojima će Općina i Institut za razvoj mladih Kult zajedno djelovati za dobrobit i poboljšanje kvalitete života mladih Ilidže.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com