Ilidza

Skenderagić: Ima li kompanija koja je izgradila zgrade na Stupu potrebne dozvole za kotlovnicu na pelet

U sarajevskom naselju Stup u Općini Ilidža, u posljednje vrijeme izbio je veliki broj požara. Tako česta pojava požara izazvala je paniku kod građana ovog dijela Sarajeva, te su, trudeći se da dođu do saznanja šta može biti uzrok tome došli do informacije da kotlovnice koje se nalaze u zgradama nemaju sve potrebne dozvole.

Riječ je o naselju za koje se od samog početka njegove gradnje vežu brojne kontraverze, ali prema dostupnim informacijama i vode sudski postupci u kojima je jedan od glavnih aktera upravo Senaid Memić (SDA), bivši načelnik Općine Ilidža. 

Do sličnih saznanja, sudeći po njenom postu došla je vijećnica NiP-a Anida Skenderagić.

Ona je na svom Facebook profilu objavila post u kojem je informirala građane da po ovom pitanju namjerava uputiti pitanje nadležnima u Općini, ali i Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove, te da će odgovor koji dobije javno objaviti.

Da li kompanija koja je izgradila zgrade na ovom području ima potrebne dozvole za kotlovnicu na pelet koja se nalazi u…

Objavljuje Anida Skenderagić u Subota, 23. siječnja 2021

 Nakon što su me kontaktirali brojni građani Stupa na narednoj sjednici OV Ilidža uputiti ću pitanje za Inspekciju zaštite od požara MUP-a KS, Kantonalnoj upravi za inspekcije poslove kao i nadležnoj službi Općine Ilidža, a vezano za sve češće požare u podzemnim garažama u ulici Džemala Bijedića! Da li kompanija koja je izgradila zgrade na ovom području ima potrebne dozvole za kotlovnicu na pelet koja se nalazi u podzemnoj garaži, da li je to uzrok ovog velikog problema i da li su opravdani strahovi stanara?! Sjednica OV Ilidža će biti održana početkom februara, a odgovor na moje pitanje ću također javno objaviti – navela je Skenderagić na Facebooku!

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button