Bosna i Hercegovina

U BiH bi trebalo da stigne do 10.000 Pfizerovih vakcina u prvoj turi

Organizovan je sastanak svih zavoda za zdravstveno osiguranje u Federaciji BiH na kojem je predstavljen plan vakcinacije kao i trening za one koji će provoditi imunizaciju.

Odbor za koordinaciju, koji čine svi zavodi za javno zdravstvo, je raspravljao o operativnim stvarima u vezi sa provođenjem vakcinisanja protiv koronavirusa.

Održan sastanak s ciljem definisanja plana vakcinacije (Foto: T. S./Klix.ba)Održan sastanak s ciljem definisanja plana vakcinacije (Foto: T. S./Klix.ba)

Na Koordinacionom odboru se razgovaralo, između ostalog, o načinu distribucije vakcine koju očekujemo. A kako je kazao direktor federalnog zavoda za javno zdravstvo Davor Pehar za očekivati je da će prva vakcina biti ona proizvođača Pfizer.

Direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH Davor Pehar (Foto: T. S./Klix.ba)Direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH Davor Pehar (Foto: T. S./Klix.ba)

“Razmatrali smo načine kako da ih distribuišemo. U prostorijama ZZJZ u Mostaru postoji frižider za skladištenje, tu će se čuvati dok ne počne distribucija na terenu”, rekao je Pehar.

On dodaje da još uvijek nema konkretan podatak kada će nam stići vakcine, ali da se “barata” informacijom od pet do 10 hiljada vakcina u prvoj turi.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button