Bosna i Hercegovina

Damir Mašić se povlači s čela Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo

U SDP-u nam je potvrđeno da je Mašić ostavku na čelnu poziciju KO SDP-a BiH Sarajevo najavio prije izbora, uz obrazloženje da će ostavku podnijeti nakon što budu objavljeni rezultati. Ipak, unutarpartijski dogovor je bio da ostane na toj poziciji dok se ne okonča proces imenovanja nove Vlade KS.

Damir Mašić, kao jedan od najvećih zagovornika koalicije SDP-a sa drugim strankama unutar Četvorke, povlači se sada nakon što je imenovan novi sastav izvršne vlasti u Kantonu Sarajevu na čelu sa Edinom Fortom. Međutim, ostaje aktivan u politici, kako unutar SDP-a, tako i u Federalnom parlamentu.

Nermin Nikšić je na Facebooku napisao, ne osvrčući se konkretno na odluku Damira Mašića, da su u Socijaldemokratskoj partiji BiH shvatili poruku građana koju su im poslali na izborima.

“Sigurno je da ćemo reagirati na njihovo nezadovoljstvo bilo da mijenjamo ljude ili politiku u određenim sredinama ili oboje. Naročito se to odnosi na gradove sa velikim brojem birača poput Sarajeva, Bihaća, Zenice, Travnika”, napisao je Nikšić.

Naveo je da će te sredine biti pod posebnom pažnjom rukovodstva SDP-a i da je sigurno da će u pojedinim organizacijama doći do raspuštanja organa, kadrovskih osvježenja i imenovanja povjereništava.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button