Bosna i Hercegovina

Dvojica migranata skalpelom napali Sarajliju na Grbavici

Kako nam je ispričao sagovornik inicijala S. A. (identitet poznat redakciji), jutros je krenuo na posao i nakon što je izvadio mobitel iz džepa da provjeri koliko je sati začuo je korake iza sebe.

“Iza mene su bila dva migranta koja su mi prišla držeći skalpel u ruci i tražeći mobitel na engleskom. Rekao sam da im neću dati telefon nakon čega su me posjekli po rukama. Udario sam jednog od njih i onda su obojica nasrnula na mene. Udarali su me, a tek sam kasnije primijetio da imam posjekotine i po glavi i stomaku”, ispričao nam je.

Kako je dodao, odmicao se od njih i gurao ih od sebe te su pobjegli nakon što je spoemenuo policiju.

“I pozvao sam policiju nakon toga te Hitnu pomoć koja je zaista veoma brzo došla. Bio sam izuzetno uplašen, drhtao sam i oni su me prevezli na CUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu gdje su mi konstatovali povrede i zašili sve s obzirom na to da sam imao posjekotine na nekoliko mjesta. Policija je izašla na teren, opisao sam kako migranti izgledaju i nakon svega ovoga ću podnijeti prijavu protiv njih”, naveo je.

Prema njegovim riječima, ovo nije prvi slučaj napada migranata na Grbavici.

“Nedavno su se desila još dva napada kada su jednoj djevojci pokušali oteti mobitel, a drugoj su oteli i to na istom mjestu gdje su i mene presreli”, dodao je.

I u MUP-u KS su nam potvrdili da se napad desio jutros oko 5:00 sati u ulici Grbavička.

“Muškarac inicijala S. A. je nazvao Operativni centar i kazao je da su ga dvije osobe napale oštrim predmetom na Grbavici. Zadobio je lakše tjelesne povrede i očekuje se da će u policijskoj stanici u Općini Novo Sarajevo prijaviti napad”, poručili su iz MUP-a KS.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button