Bosna i Hercegovina

Bosić: Bitne teme za život građana nisu na dnevnom redu

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić (SDS) rekao je da je današnja sjednica Doma naroda "prava slika vlasti i političkih odnosa u BiH", naglašavajući da na dnevnom redu nije bila nijedna značajna tema za život građana BiH, te da je glavna tačka bila rasprava o finansijskih izvještajima institucija za 2019. godinu.

Teme tipa pandemije koronavirusa, migrantske krize ili ono od čega ljudi žive nisu zanimljive za sadašnju vlast i evidentno je da se javnost naučila na to i da ne očekuje rješavanje problema. Ovakvu situaciju ćemo imati naredne dvije godine što potvrđuje glasanje o povjerenju Vijeću ministara na jučerašnjem predstavničkom domu – izjavio je Bosić.

Dodaje da u situaciji kada u BiH imamo najveću smrtnost u regionu od virusa covid-19 i kada nije poznato kada će vakcine doći u BiH, vlast ne raspravlja o tim životnim temama i ne želi da se s tim uhvati u koštac, kao ni s mnogobrojnim problemima kao što su ekonomska situacija u zemlji ili pitanje migranata.

– To je posljedica sprege između kriminala i korumpiranih političara, a primjer za to je kupovina zgrade Uprave za indirektno oporezivanje od 100 miliona maraka u situaciji kada su potrebe za finansijama prisutne na svim stranama – zaključio je Bosić.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button