Bosna i Hercegovina

Ništa od smjene Vijeća ministara: Većina zastupnika glasala protiv

Poslanicima se obratio Tegeltija koji je ocijenio da je Vijeće ministara trebalo više komunicirati s javnošću kako bi poslanici prepoznali njihov rad

Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nisu prihvatili inicijativu poslanika iz opozicionih partija o smjeni trenutnog saziva Vijeća ministara koju su razmatrali na današnjoj sjednici Doma.

Tokom poslaničke rasprave o ovom prijedlogu iznesene su brojne zamjerke na rad ovog saziva Vijeća ministara, ali su poslanici istaknuli i stvari zbog kojih smatraju da sadašnji saziv treba nastaviti obavljati dužnost.

Okosnicu vlasti na državnom nivou čine Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), Stranka demokratske akcije (SDA) i Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) s njihovim koalicionim partnerima, a zahtjev su podnijeli poslanici Naše stranke, Socijaldemokratske partije (SDP) i Nezavisnog bloka (NB).

Trinaest poslanika glasalo je za smjenu Vijeća ministara BiH koju predvodi predsjedavajući Zoran Tegeltija (SNSD), 25 poslanika glasalo je protiv dok ih je troje bilo suzdržanih.

Poslanicima se obratio Tegeltija koji je ocijenio da je Vijeće ministara trebalo više komunicirati s javnošću kako bi poslanici prepoznali njihov rad.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button