Ilidza

Muzur: Neće biti povećanja broja migranata u migrantskom kampu Blažuj; Općina će ubuduće biti informisana i uključena u sve aktivnosti po ovom pitanju

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur održao je sastanak sa ministrom sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmom Cikotićem na temu sigurnosti i rješavanja problema koji su nastali migrantskom krizom i pojavom sve većeg broja migranata u ovoj općini, ali i o problemima u samom migrantskom kampu koji je smješten u kasarni Blažuj.

Na sastanku je dogovoreno da će Općina Ilidža i Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine u narednom periodu kroz partnerske odnose i zajedničku saradnju poduzeti neophodne korake za povećanje stepena sigurnosti u samom kampu te da će Općina biti informisana i uključena u sve naredne aktivnosti po ovom pitanju.

Na sastanku je istaknuto da neće biti povećanja broja migranata u migrantskom kampu Blažuj te da je konačni cilj smanjenje broja migranata.

Dogovoreno je da će se u narednom periodu unaprijediti uslovi i infrastruktura u kampu, poboljšati zaštitna ograda, postaviti video nadzor kao i poduzeti druge mjere koje će za cilj imati što veću kontrolu kampa radi sigurnosti migranata ali i građana ove općine.

Detaljan plan narednih aktivnosti u rješavanju ovog problema biće dogovoren na radnom sastanku u sklopu kojeg će načelnik Muzur i ministar Cikotić posjetiti migrantski kamp Blažuj.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button