Bosna i Hercegovina

Adnan Šteta održao radni sastanak s nadležnim za zimsko održavanje cesta u KS

U cilju transparentnosti u radu i javnog interesa, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta održao je danas hitan radni sastanak s predstavnicima subjekata zimskog održavanja saobraćajnica na području Kantona Sarajevo.
Vezani članci:

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto preuzeo dužnost od Marija Nenadića
Ko je glasao za Vladu KS: Čelik i Delalić suzdržani, preostali dio SDA protiv
Kanton Sarajevo dobio novu Vladu
Bez većih incidenata na području Kantona Sarajevo tokom novogodišnje noći
Šahman zatražila da se prvo raspravlja o nabavci maski: Neće se politika prepucavati preko leđa mog sina, neće SDA zataškavati svoje respiratore

Kako je istaknuto, zajednički cilj svih je građanima osigurati najbolju uslugu, odnosno stalno, nesmetano i sigurno odvijanje saobraćaja u zimskom periodu.

– Kvalitet života i građani su nam na prvom mjestu. Ministarstvo saobraćaja svakodnevno će nadgledati i koordinirati procese s osnovnim ciljem što kvalitetnije prohodnosti cesta na području cijelog Kantona – rekao je ministar Šteta.

Prema riječima direktora Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmira Kovača, Direkcija je obezbijedila čišćenje kompletne mreže kantonalnih saobraćajnica, dok je čišćenje trotoara obaveza općinskih službi i KJKP “Rad”, u zavisnosti od nadležnosti.

S obzirom na to da se sutra na području Kantona očekuju obilnije padavine, iz Direkcije upućuju apel građanima da ne parkiraju automobile po saobraćajnicama, posebno onim u planinskim područjima, i na taj način omoguće zimskoj službi neometano čišćenje snijega, te sprečavanje poledica, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button