Ilidza

Izetbegović će na idućoj sjednici Predsjedništva SDA predložiti uvođenje povjereništava u Centru, Ilidži i Novom Sarajevu

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović na idućoj sjednici Predsjedništva SDA predložit će uvođenje povjereništava u nekoliko općinskih odbora u Kantonu Sarajevo.

Povjereništva bi trebala uvedene u općinskim organizacijama SDA u Centru, Novom Sarajevu i Ilidži.

Nakon toga uslijedit će unutarstranački izbori u općinskim organizacijama, a vjerovatno tek poslije njih i izmjene u Kantonalnom odboru SDA Sarajevo.

Trenutni predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Fikret Prevljak, koji je brutalno poražen na prošlogodišnjim lokalnim izborima, prema svim procjenama povući će se s pozicije predsjednika kantonalne organizacije.

Ostaje pitanje šta će biti s potpredsjednicom Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Sebijom Izetbegović koja je u praksi bila šefica Prevljaku i stvarni predsjednik KO SDA Sarajevo.

Neke drastične promjene bh. javnost ne očekuje. Novi Kantonalni odbor SDA vjerovatno će i dalje biti pod potpunom kontrolom supruge predsjednika SDA. Ode Fikret, dođe novi poslušnik.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button