Bosna i Hercegovina

Potvrđena optužnica: Arabela Avdić i Mirza Džindo zarobili i mučili dvojicu molera koje su okrivili da su im ukrali drogu

Istražitelji FUP-a u stanu koji su koristili Arabela Avdić i Mirza Džindo pronašli kanabis, heroin i kokain, a u mobitelu fotografije mučenja dvojice zanatlija

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Mirze Džinde i Arabele Avdić (19) zbog krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga te protivpravno lišenje slobode, saznaje „Avaz“.

Par je uhapšen u policijskoj akciji prošle godine, a u pretresu prostorija koje su koristili istražitelji su zaplijenili kanabis, amfetamin, kokain i heroin.

Okrutno postupanje

Također su optuženi da su u petom mjesecu 2020. godine u stanu koji koristi optuženi Džindo, na okrutan način zatvorili i držali dvije muške osobe kojima su nanosili tjelesne patnje.Uz optužnicu postupajuća tužiteljica predložila je sudu produženje pritvora za oboje optuženih.

Inače, radi se o policijskoj akciji kodnog naziva „Lipa“ koju su istražitelji Federalne uprave policije proveli pod nadzorom Tužilaštva KS.

Kuhinjski nož

Rezultati ove istrage izuzetno su potresli bh. javnost jer su Avdić i Džndo zarobili dvojicu muškaraca koje su mučili u stanu. Naime, radi se o dvojici molera koje su angažirali da im okreče stan, ali su ih optužili da su im ukrali drogu.

Nesretne zanatlije su preživjele torturu, jer ih je dilerski par tukao šakama, nogama i palicom. Istražitelji su sumnjali da ih je Arabela sjekla kuhinjskim nožem da bi joj otkrili gdje su sakrili drogu o kojoj oni nisu ništa znali.

Također, istražitelji su u Džndinom mobitelu pronašli fotografije mučenja dvojice molera, a koje će biti korištene u nastupajućem krivičnom postupku.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button