Bosna i Hercegovina

Informacija za građane KS: Produžen rok važenja subvencioniranih mjesečnih kupona

U cilju eliminiranja gužvi na prodajnim mjestima prijevoznika „GRAS“ i „Centrotrans Eurolines“, odnosno sprečavanja širenja zaraze koronavirusom, zaključkom Vlade KS s današnje sjednice, produžen je rok važenja subvencioniranih mjesečnih kupona iz decembra na mjesec januar 2021. godine penzionerima, đacima, studentima, te slijepim i slabovidnim osobama.

– Na osnovu ovog zaključka i saglasnosti prijevoznika, za navedene korisnike kuponi će biti besplatni u januaru. Ministarstvo saobraćaja KS će subvencionirani dio kupona isplatiti prijevoznicima na bazi ispostavljenih faktura, a u isto vrijeme prijevoznici, dakle, neće naplaćivati novčani dio korisniku za karte kojima se produžava period važnosti, odnosno taj dio troška snosit će sami prijevoznici – naveo je resorni ministar Adi Kalem.

Dodao je da se kroz ovaj vid finansijskih izdvajanja u proteklih sedam mjeseci nastojala pružiti podrška navedenim kategorijama stanovništva u uvjetima pandemije, a prije svega mladima, čija je mobilnost usljed pohađanja online nastave smanjena, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Ministarstvu saobraćaja KS naloženo je da prati epidemiološku situaciju, te da u saradnji s prijevoznicima koji obavljaju javni linijski prijevoz putnika na području KS organizuje prijevoz u skladu s preporukama Zavoda za javno zdravstvo KS.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button