Ilidza

Muzur: Otvoren sam za saradnju sa svim vijećnicima, mene zanimaju kvalitetni prijedlozi, a ne njihova stranačka pripadnost

Na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Ilidža za predsjedavajućeg je izaran Tarik Stambolić (NiP), a za dopredsjedavajuće Samir Avdić (SDP) i Redžo Lemezan (Naša stranka).

Vijećnici su usvojili Odluku o privremenom finansiranju, a tim povodom komentar smo zatražili od novoizabranog načelnika Ilidže Nermina Muzura.

“Usvojena je Odluka o privremenom finansiranju i izmjena Poslovnika o radu u dijelu koji se odnosi na mogućnost online zasjedanja. Time su stvoreni svi preduslovi da možemo u narednom periodu raditi u skladu s epidemiološkim mjerama koje je propisao Krizni štab”, rekao je Muzur za PRESS.

Kako kaže, s druge strane privremena mjera o finansiranju omogućila je normalno funkcionisanje Općine Ilidža od 1. januara 2021. godine do usvajanja budžeta.

Muzura smo pitali da li se jučer obratio novoizabranim vijećnicima i šta im je poručio.

“Da, jesam. Rekao sam da sam spreman za saradnju i da neću gledati ko je iz koje stranke. Otvoren sam za saradnju sa svim vijećnicima i podržat ću realizaciju svake ideje, inicijative i prijedloga koji će biti u interesu građana Ilidže”, rekao je Muzur.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button