Ilidza

Za zimsko održavanje ulica zaduženo pet firmi

Mjesec decembar  uglavnom je bio bez niskih temperatura i padavina.  Izvođači za zimsko održavanje cesta u općini Ilidža koji su potpisali ugovore  su se obvezali raspoloživim sredstvima  i posipnim materijalima da će održavati ceste u sezoni do 15. marta  2021.godine. Na tenderu  je izabrano i za ove poslove zaduženo je  pet firmi.

Firma Braća Mujić d.o.o. održavat će ceste u MZ Rakovica, MZ Blažuj, MZ Osjek. Građani iz ovih MZ ako su nezadovoljni   mogu se  obratiti direktno putem telefona  061-226-596,  kontakt osoba  je Rahman Malkoč  ili pisati putem maila bm@bracamujic.com, ili malkocrahman@yahoo.com.

Konzorcij Nane kompani d.o.o. i Ceste company d.o.o. zadužene su u MZ Vrelo Bosne, MZ Vreoca,  Lužani, Sokolović-Kolonija, Hrasnica i MZ Hrasnica II. Odgovorna osoba je Jasmina Stevanović 061/555-756, a njen mail je jasmina.stevanovic@nanekompani.com

Mevludin commerc d.o.o. zadužen je za održavanje u MZ Ilidža Centar, Otes, Stup, Stup II, MZ Stupsko brdo, MZ Butmir i MZ Donji Kotorac.  Odgovorna osoba je Almir Bučan, 061-217-914,mevludin-commerc@hotmail.com.

MGBH d.o.o. čistit će  ulice u naseljima Zoranovići, Šerifići, Jasen. Osoba koja je odgovorna za ove poslove je  Nijaz Boja 062-274-763, odnosno mgbh.doo@gmail.com. JP Ilidža d.o.o čistit će pješačke staze. Kontakt telefon je 033-862-826, a odgovorna osoba, Senaid Tursunović 061-862-826, a može se slati i pisano putem maila amina.zolj@ilidza.ba.

U predstojećoj sezoni padavina, napominjemo kako je čišćenje snijega obaveza svih izabranih izvođača, ali i preduzeća, radnih ljudi i građana na području ove općine.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button