Bosna i Hercegovina

Iz KJKP “Rad” kažu da su spremno dočekali prvi decembarski snijeg u Sarajevu

Iz zimske službe KJKP “Rad” kažu da su spremno dočekali prvi decembarski snijeg u Sarajevu uz 46 vozila koja su čistila ulice prvog i drugog prioriteta, te posipala kolovoz s ciljem sprečavanja stvaranja poledice.

Sa radnicima koji su sinoć čistili saobraćajnice na području Kantona Sarajevo na terenu je bio i ministar saobraćaja KS Adi Kalem, koji je potom zajedno sa ministrom prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Farukom Kapidžićem posjetio ovo kantonalno komunalno preduzeće.

“Došli smo da damo podršku i iskažemo zahvalnost na efikasnom čišćenju saobraćajnica. Vrijedni radnici i menadžment preduzeća učinili su sve da obezbjede nesmetano saobraćanje vozila i olakšaju kretanje naših sugrađana”, rekao je ministar Kalem, ovom prilikom.

Prema riječima Elvisa Bećirovića iz zimske službe, rad u smanjenom kapacitetu ne osjeti se na terenu.

“Kada je snijeg počeo padati, vozila su odmah izašla ne teren. Čistile su se ulice prvog i drugog prioriteta, nekih 200 kilometara saobraćajnica, kantonalnih i općinskih. Napadalo je 25 centimetara vrlo mokrog snijega i uprkos teškim uslovima ekipe su se potrudile da saobraćajnice ostanu prohodne”, rekao je Bećirović.

Iz “Rad-a“ su uputili apel građanima da svoja vozila ne parkiraju po saobraćajnicama kako bi omogućili zimskoj službi neometano čišćenje snijega i sprečavanje poledica.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button