Bosna i Hercegovina

Atmosfera u Mostaru na izborni dan: Dosta se problema nakupilo u ovih 12 godina

Izbori za mnoge znače mnogo, pogotovo što pojedini po prvi put mogu glasati. Kako ističu, osnovna stvar koja se u gradu mora riješiti jeste komunalna infrastruktura.

“Komunalni problemi su prvo što vidimo u ovom gradu. Znamo kako se zagađuju naše rijeke i mislim da svi želimo da ovaj grad bude naljepši i najčišći”, rekao je jedan od građana Mostara.

Stariji Mostarci i Mostarke nisu uvjereni da ove izbore može doći do značajnijih promjena ali kako kažu i mali pomak bio bi značajan.

“Važno je Mostar vratiti Mostaru. Jedino promjenama možemo uraditi nešto. Očekujem barem malo pomaka nakon ovih izbora”, rekao nam je jedan stariji Mostarac.

“Nadam se da će izbori u konačnici donijeti ljude koje će izabrati stanovnici ovog grada i da konačno Mostar počne živjeti normalnim životom. Puno je problema u gradu. Od načina razvoja grada, turizma, urbanizma. Toliko se tema nakupilo u ovih 12 godina da je teško nešto izdvojiti”, rekla je građanka Mostara.

Pored komunalnih problema, najvažnije probleme koje ističu građani i građanke Mostara, a koje bi trebalo riješiti, jesu jačanje ekonomije, problemi nezaposlenosti i zadržavanje mladih ljudi u gradu na Neretvi.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button