Bosna i Hercegovina

Univerzitet u Sarajevu danas će promovisati 5.088 diplomanata i magistranata

Svečana promocija diplomanata i magistranata fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu bit će održana u online formatu danas sa početkom u 12:00 sati.

Na svečanosti će prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, prorektori Univerziteta u Sarajevu i dekani fakulteta i akademija promovirati 5088 diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu.

U okviru svečanosti će biti predstavljeno 200 dobitnika posebnih priznanja Univerziteta u Sarajevu: Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu, Srebrena značka Univerziteta u Sarajevu i Povelja Univerziteta u Sarajevu.

Na osnovu odluke Senata Univerziteta u Sarajevu, najuspješniji studenti prvog i drugog ciklusa studija primili su posebna priznanja. U prvom ciklusu studija 46 diplomanata je odlikovano Zlatnom značkom, najvišim priznanjem Univerziteta u Sarajevu, Srebrenom značkom je odlikovan 81 diplomant, a Povelju Univerziteta u Sarajevu dobila su dva diplomanta.

Među studentima drugog ciklusa studija 16 magistranata odlikovano je Zlatnom značkom, 34 Srebrenom značkom i tri studenta su dobila Povelju Univerziteta u Sarajevu. U integriranom studijskom programu I i II ciklusa jedan student je odlikovan Zlatnom značkom, 17 studenata Srebrenom značkom.

Najbolji studenti prvog ciklusa studija u 2020. godini sa prosjekom 10,00 su Tarik Čorbo sa Mašinskog fakulteta i Adisa Bolić sa Prirodno-matematičkog fakulteta. Najbolji student drugog ciklusa studija u 2020. godini sa prosjekom 9,95 je Demir Papić sa Prirodno-matematičkog fakulteta.

Direktan prijenos Svečane promocije diplomanata i magistranata fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu moći ćete pratiti na Televiziji Sarajevo u subotu 19. decembra 2020. godine sa početkom u 12:00 sati i na Youtube kanalu Univerziteta u Sarajevu.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button