Ilidza

Svi odoše samo Mali Hoše ostade na Ilidži; Memić konačno popunio formulare kako treba i dobio agreman za ambasadorsko mjesto u Maleziji

Senaid Memić, bivši načelnik sarajevske Općine Ilidža putuje u diplomatsku misiji u Maleziju, saznaje Avaz.

On je dobio agreman Vlade Malezije da stupi na dužnost ambasadora BiH u Maleziji, potvrđeno nam je iz dobro obaviještenih izvora.

Kako stvari stoje na Ilidži će ostati samo kadrovik iz sjene Mali Hoše, samo što više nikada neće biti u prilici da tako mali rješava velika kadrovska pitanja. Fikret Prevljak trebao bi nakon loših izbornih rezultata konačno biti razriješen dužnosti predsjednika Kantonalnog odbora Sarajevo i otići za Hercegovinu, a Memić je konačno dobio zeleno svjetlo za Maleziju, gdje su sigurni smo oduševljeni njegovim dolaskom.

“Ne znam što se o meni toliko priča. Pisali su da su me pustili niz vodu, svašta nešto, ali sve su to bile gluposti. Mogu potvrditi da sam dobio agreman. Hvala vam na pozivu”, rekao nam je kratko Memić.

Naime, Memića je Predsjedništvo BiH 22. jula imenovalo za ambasadora naše države u Malezije, ali je čekao na dobivanje agremana koji je stigao prije nekoliko dana.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button