Bosna i Hercegovina

Krizni štab: Sve mjere ostaju i tokom novogodišnjih praznika, očekuju nas još dva mjeseca i covid…

”Mi smo danas imali sjednicu Kriznog stožera i raspravljali smo o mjerama povodom novogodišnjih praznika. Osvrnuli smo se i na aktuelnu epidemiološku situaciju. Mi smo situaciju u potpunosti stabilizovali. Neću da kažem da je poboljšana jer u ovakvim situacijama uvijek malo fali da se broj okrene”, rekao je Goran Čerkez.

Krizni štaba Federalnog ministarstva zdravstva održao je danas u Sarajevu pres-konferenciju, a kako je saopćeno, donesena je nova naredba kojom će dosadašnje mjere biti produžene.

Šta to znači?

”Mi smo danas imali sjednicu Kriznog stožera i raspravljali smo o mjerama povodom novogodišnjih praznika. Osvrnuli smo se i na aktuelnu epidemiološku situaciju. Mi smo situaciju u potpunosti stabilizovali. Neću da kažem da je poboljšana jer u ovakvim situacijama uvijek malo fali da se broj okrene”, rekao je Goran Čerkez iz Federalnog ministarstva zdravstva.

”Ono što je važno reći je da smo bili jednoglasni da mjere trebaju ostati. Jedan dan veselja, a propasti cijeli januar ili doći u situaciju da dođemo u puno goru situaciju u januaru. Očekuju nas još dva zimska mjeseca i u tim trenucima covid, očekivati je da će situacija i dalje biti teška. Odlučili smo se da ostaju mjere. Bilo je puno upita od hotelijera. U preporuci koja je data vrlo jasno je rečeno da vrijede sva pravila koja vrijede i za kafiće. Hoteli mogu da rade za svoje goste, ali do 23 sata. Prema tome, do 23 sata rade i ugostiteljski objekti i za goste hotela. Pozvali smo da nema organizovanog slavlja Nove godine. Pokušali smo da na taj način ukažemo da nema nikakvih organizivaonih dočeka, ni prije do 23 sata”, istakao je on.

Naglasio je da je preporuka da se Nova godina slavi u kućnoj atmosferi. Istakao je da je najavljen i pojačan inspekcijski nadzor u narednim danima.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button