Bosna i Hercegovina

Kadribegović podnio ostavku na mjesto v.d. direktora FUCZ-a

V.d. direktor Federalne uprave civilne zaštite Mustafa Kadribegović podnio je ostavku na tu funkciju. Vlada FBiH imenovala je Enesa Memića kao njegovu zamjenu.

Kako je Kadribegović rekao za N1, razlog ostavke su privatne prirode, ali su u vezi i sa respiratorima koji još uvijek nisu svi instalirani u klinikama niti verifikovani.

“Naš rad u FUCZ, pa i mene kao pojedinca, od 16. marta prevazilazi neke normalne virjednosti posla. Osim toga, problemi s kojiam je nova uprava suočena prevazilaze mogućnosti FUCZ-a. Uložili smo mnogo napora da riješimo mnoga ta pitanja, ali kod nekih stvari pomaci su minorni i to je neki razlog zbog kojeg smatram da rukovođenje Federalnom upravom treba preuzeti neko drugi”, rekao je Kadribegović.

Istakao je kako su respiratori koji je FUCZ, odnosno njih 55 je instalirano, a da ih je 45 još u skladištu.

“Federalni štab je 2.9.  donio zaključak o raspodjeli. Osigurali smo instalatera i verifikacijsku kuću. Danas, 15.12, verifikacija nije završena i svi su to problemi koji traju, a mi smo limitirani jer su se u međuvremenu pojavili problemi za koje ja nemam adekvatan odgovor”, dodao je Kadribegović.

 

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button