Bosna i Hercegovina

Pet godina od smrti Mahira Rakovca – dragi roditelji vaša djeca NISU zaštićena i nisu sigurna

Poznata voditeljica N1 televizije Ika Ferrer Gotić na svom Facebook profilu podsjetila je na godišnjicu tragične smrti dječaka Mahira Rakovca iz Sarajeva.

“Za sve one koji su zaboravili ili nastoje da zaborave, želim vas podsjetiti.

Na današnji dan, 14. decembra 2015. godine, Mahir Rakovac, žrtva vršnjačkog nasilja, skočio je s osmog sprata sarajevske stambene zgrade, oduzevši sebi život i tako nestao s lica zemlje za sva vremena. Ubrzo nakon njega, preminuo je njegov staratelj prof. Dubravko Lovrenović, a Mahirova majka Alisa, od očaja i tuge, izdahnula je s njegovim imenom na usnama.

Ovu porodicu smo ostavili na cjedilu! Ali, možda i mnoge druge porodice koje ovo isto proživljavaju! Nažalost, naučila sam iz ličnog iskustva kako je kada su vam sva vrata zatvorena.

Napominjem, da do današnjeg dana, NITI JEDNA KONKRETNA mjera od strane Vlade nije poduzeta u sprečavanju i sankcionisanju vršnjačkog nasilja. Kampanjice, majice i mahanje zastavicama ne ubrajamo u konkretne mjere, ako se pitate. To se zove podizanje svijesti, a ne mjere. Dragi roditelji, mame i tate, danas vaša djeca NISU zaštićena i nisu sigurna. Stanite i razmislite o tome prije nego nastavite svoj dan.”

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button