Bosna i Hercegovina

Tegeltija: I da me likvidiraju u Sarajevu bi rekli da foliram i glumim žrtvu

Nakon što je Korajlić kazala da Tegeltija poistovjećuje funkciju koju obavlja sa svojim životom te zato smatra da je ugrožen, predsjednik VSTV-a je ustvrdio da bi neki tvrdili da folira čak i ako bi ga likvidirali.

“Stepen i količina nezakonitosti, mržnje, demonizacije i dehumanizacije mene kao osobe, koja je na čelu VSTV-a, s kojom sam suočen u Sarajevu, jasno ukazuje da bi čak i u slučaju da me neko stvarno likvidira, veliki dio javnosti u Sarajevu predvođen SDA garniturom i njihovim ‘nevladinim’ sektorom, na čelu s Ivanom Korajlić, medijima i drugima, izašao s izjavama “folira”, “sam je to inscenirao”, “pravi od sebe žrtvu”, “sam je kriv”, “to je i zaslužio”… U Sarajevu je stvorena atmosfera potpune nekažnjivosti, podrške i odobravanja svakog nezakonitog zla koje se čini ili može učiniti Milanu Tegeltiji, predsjedniku VSTV-a”, napisao je Tegeltija na Facebooku.

Podsjećamo, zbog prašine koja se digla u vezi s posljednjom aferom čiji je glavni akter upravo Tegeltija, predsjednik VSTV-a sutra će saopćiti konačnu odluku hoće li podnijeti ostavku, a u međuvremenu sve vrijeme tvrdi da je snimak o namještanju posla montiran i da mu je ugrožena sigurnost u Sarajevu.

Kometarišući dešavanja, Korajlić je kazala da je Tegeltiji ugrožena pozicija, ali pošto on poziciju i funkciju poistovjećuje sa svojim životom, njegovo ponašanje ne iznenađuje.

“Tu se bilo kakvo pozivanje na odgovornost pojedinaca koji obavljaju značajne funkcije u državi uvijek poistovećuje s ugrožavanjem institucija i svega ostalog”, kaže Ivana Korajlić.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button