Bosna i Hercegovina

Nestale dvije tinejdžerke iz Bihaća, zadnji put navodno viđene u autobusu za Sarajevo

Porodice i prijatelji su objavili njihov identitet i fotografije moleći za pomoć.

Glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljedić je za Klix.ba potvrdio da su majke ove dvije nestale tinejdžerke prijavile nestanak u petak oko 18:30 sati.

“Te dvije tinejdžerke se inače poznaju, majke su u prijavi navele da su ujutro otišle u školu, ali da navodno nisu bile tu što su naknadno saznale te da nemaju informacije gdje se trenutno nalaze. Policija je nakon toga raspisala potragu i traga se za njima”, kazao je Šiljdedić.

S obzirom na to da su se pojavile informacije da su ih migranti kidnapovali, Šiljdedić je naglasio da se takvo nešto ne može potvrditi.

“To je veoma teško fizički izvodivo jer migranti nemaju ovdje nikakvih prijevoznih sredstava niti mogućnost da takvo nešto urade. Sada svako govori o tome šta želi, mi smo zaprimili prijavu da su nestale, tragamo za njima i ishod istrage će utvrditi sve činjenice. Prema određenim informacijama koje smo dobili od kolega iz Sarajeva, one su navodno putovale autobusom na relaciji Bihać-Sarajevo, ali da u tom trenutku nije bilo osoba afroazijskog porijekla, ali to sve provjeravamo”, naglasio je Šiljdedić.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button