Ilidza

Senaid Memić odgovorio ugostiteljima: Bespravno koristite prostorije

“Ukoliko je neko od vas bilo kome dao novac ili ako ima dokaz da je platio nešto što nije dužan platiti, molim vas da se obratite sudu kako biste zaštitili svoja prava i sebe kao privatnika. Ako imate dokaze o korupciji, dužni ste prijaviti ili predati dokaze, a ne petljati i pri tome dakazivati da nemate pojma da ste sačuvani posljednjih deset godina, da bespravno koristite prostorije, da nemate legalne objekte, da ste smetnja urbanizaciji i da ste upravo vi zagradili prolaze, a vi imate pravo na od 30 do 50 kvadratnih metara, a koristite od 200 do 400 kvadrata”, navodi Memić u saopštenju.

Kako ističe Memić, bespravni objekti ugostitelja ne mogu biti riješeni dok se ne riješe vlasnički odnosi.

“Do tog trenutka vi morate biti podstanari i zahvaliti samo dobroj volji načelnika koji je preuzeo rizik za vaše postojeće objekte, jer pitanje je ko bi bio vlasnik kada bi se raspisao javni konkurs. Ne možete biti rješeni ni s novim ni starim načelnikom dok se vaša prava ne definišu predradnjama koje ste dužni proći”, ističe Memić.

Osvrnuo se i na predsjednika Udruženja ugostitelja Ilidže Adila Šurkovića.

“Obratio bih se i gospodinu Šurkoviću koji je kazao da je sve što se do sada radilo bilo iz čisth i ličnih interesa. Ko je dobar s načelnikom, taj i dobije. Ja, Senaid Memić, ga podsjećam na prošle i pretprošle izbore, kako se upravo on ponašao, kao lik koji samo čeka da vidi ko je pobijedio da bi mu se poslije ulizivao. Kad sam ja od tebe, Šurkoviću, tražio da se izjasniš, ti si bio slab karakter i ameba koja mijenja lik po potrebi. Ako odlazim s funkcije načelnika, to ne znači da ne mogu pokrenuti zakonske procedure koje su tebi i takvim kao ti dozvolile da iskorištavaju državno vlasništvo bez obzira na to što je bilo i boljih, hrabrijih i poštenijih od tebe”, naglašava Memić

U zaključku, Memić je pozvao ugostitelje da pokrenu postupak ukoliko smatraju da ih je neko iskorištavao, ali je naglasio da bi sve ono što su uradili ugostitelji na Ilidži u svim evropskim zemljama bilo sankcionisano.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button