Ilidza

Samir Avdić: Nikšić je najbolje rješenje! Feđa Isović: Neće SDA nama postavljati predsjednika, nek’ smjenjuju Bakira

Nekoliko uglednih članova SDP BiH sinoć se javno oglasilo i dalo podršku Nerminu Nikšiću, koji se nalazi pod žestokim napadom iz drugih političkih stranka, ali i dijela kadrova iznutra.

Nakon Jasmina Imamovića, jednog od najuglednijih članova SDP-a BiH, večeras se na društvenim mrežama oglasilo još nekoliko istaknutih članova ove stranke i dalo podršku trenutnom predsjedniku SDP-a BiH Nerminu Nikšiću.

Jedan od njih je Samir Avdić, kadar ove stranke sa Ilidži  koji je već drugi put zaredom na lokalnim izborima dobio najviše glasova od svih kandidata SDP-a u Sarajevo. On je napisao:

U nadi da će vinovnici izbornih krađa u Srebrenici završiti u zatvoru, poštujući ostavku predsjednika Glavnog odbora SDP-a BiH, jučerašnju ispravnu odluku o brisanju iz evidencije članstva ljudi koji su napravili nemjerljivu stetu SDP-u BiH, i  živjeći “posipanje pepelom”, koje smo u zadnjih 24 sata praktikovali mi kojima SDP nije samo bankomat – analizirajući javni linč, pledoajee koji dolaze iz protivničkih stranaka i kurvanjske unutarpartijske pritiske “de se malo pomakni da ja sjednem pred velike izbore”, ja – Samir Avdić, esdepeovac koji već drugi put zaredom dobijam najveći broj glasova u odnosu na sve druge kandidate za vijeća ispred SDP-a u Kantonu Sarajevo (i to na Ilidži), pod bilo kojom odgovornošću poručujem nepopularnu poruku – ostanak Nermina Nikšića na čelu SDP-a BiH. To je moj izbor i po mom mišljenju jedino ispravno “prelazno” rješenje za moju dragu partiju.
Do pojave onog za kojeg se mogu zakleti da je bolji“.

Oglasio se i čuveni scenarista i član ove stranke Feđa Isović:

Sada kada se iz vana, a i iz samog SDP-a, neselektivno napada Nermin Nikšić, moram reći da sam ponosan na drugarstvo sa njim. Rijetko sam imao priliku upoznati tako moralnu i dobronamjernu osobu. SDA neka smjenjuje Bakira, predsjednika SDP-a će postavljati i smjenjivati partija.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com