Ilidza

MUP KS tvrdi da Muzur nije upravu i da su se automobili na Ilidži “samozapalili”

Nakon što je novoizabrani načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur putem Facebooka ukazao na, kako je PRESS sinoć pisao, problem paljevine vozila u ovom dijelu Sarajeva povezujući slučaj sa nedavno održanim lokalnim izborima, MUP KS ga je demantirao policijskom informacijom objavljenom na službenoj web stranici, a u kojoj se kaže da je požar na vozilu izazvan usljed samozapaljenja.

Policija je o ovom događaju dala informaciju pozivajući se na preliminarni izvještaj sudskog vještaka protivpožarne struke.

Dana 27.11.2020.godine u pet sati obaviještena je dežurna služba Pete PU da je u ulici Stari drum, područje općine Ilidža, došlo do požara na privatnom motornom vozilu marke Peugeot, registarskog broja E34-T-853, vlasništvo E.M. Dolaskom na lice mjesta policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da su požar lokalizovali pripadnici PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, a na vozilu je pričinjena materijalna šteta. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su na mjestu događaja obavili policijski službenici Uprave policije uz angažman sudskog vještaka PPZ struke. Tom prilikom je preliminarnim nalazom sudskog vještaka konstatovano da je do požara na vozilu došlo usljed samozapaljenja, zbog kratko spoja na akumulatoru motorno vozila. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja – navedeno je u policijskoj informaciji.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button