Bosna i Hercegovina

Četiri osobe se morale odreći mandata u njegovu korist: Haris Zahiragić zvanično postao zastupnik u Skupštini KS

Član Predsjedništva SDA Haris Zahiragić danas je nakon polaganja zakletve zvanično postao zastupnik u Skupštini KS, piše PRESS.

Da bi Zahiragić bio izabran za zastupnika u Skupštini KS bilo je potrebno prije svega da se zastupnica SDA Samra Ćosović-Hajdarević odrekne mandata. KO SDA Sarajevo, prije zahtjeva upućenog Ćosović-Hajdarević, predlagao je zastupnici Admeli Hodžić da se ona odrekne svog mandata u korist Zahiragića, ali je taj prijedlog Hodžić odbila i ubrzo napustila Klub SDA u Skupštini KS.

CIK BiH je nakon ostavke Ćosović-Hajdarević mandat po automatizmu dodijelio sljedećem kandidatu sa liste, a to je Hazim Bahtanović. Već isti dan Bahtanović je odbio mandat pa je CIK ponovio preceduru i mandat dodijelio idućoj kandidatkinji s liste, odnosno Seniji Milišić.

I ona je kao i Bahtanović odbila mandat pa je CIK BiH donio odluku o dodjeli mandata idućem kandidatu s liste SDA, tj. Senadu Hasanspahiću zvanom Cvrletu, a koji je poznat bh. javnosti iz afere “Asim”.

Tek nakon što je Cvrle odbio svoj mandat CIK BiH je postavio Zahiragića na mjesto zastupnika u Skupštini KS, a on je zvanično postao zastupnik na današnjoj sjednici Skupštine KS.

Nakon ovakvog razvoja dešavanja postavlja se logično pitanje da li u procesu realizacije plana SDA da Zahiragić po svaku cijenu dobije mandatu ima elemenata krivičnih dijela vezanih za trgovinu utjecajem.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button